ANDRIES Winkeltje

Deze producten zijn verkrijgbaar in het winkeltje van byANDRIES, gevestigd in byANDRIES aan de Buiten Molenstraat 7 te Culemborg. De opbrengst van het winkeltje gaat naar de doelen die Stichting ANDRIES ondersteunt.


Chocoladerepen van de Chocolate Makers

De ‘Gorilla bar’ is gemaakt van Forastero cacao uit het Virunga National park in Congo. Een krachtige chocolade in melk (37% cacao), puur (68% cacao, alias ‘Silverback’) en extra puur (92% cacao, met arenga bossuiker).

Waarom de ‘Gorilla bar’? Omdat de laatste berggorilla’s van de wereld in het Virunga National Park leven in Oost Congo. Hun leefgebied wordt aangetast door de mens. Om dit tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park.  Deze biologische cacao voorziet de bewoners van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen door houtkap en stroperij. Met het eten van deze chocolade bescherm je de berggorilla’s en bied je de mensen een betere toekomst!

Smaakprofiel melk: Rijk van smaak met combinatie van karamel & honing.
Smaakprofiel puur: Karaktervolle smaak van donkere cacao, zwarte bessen en een hint van limoen.
Smaakprofiel extra puur: Karaktervolle smaak van donkere cacao, zacht niet bitter, en een hint van geel fruit.

Melk & Puur repen kosten € 4,- en de Extra Puur kost € 4,50.

byANDRIES verkoopt ook de Tres Hombres Bar: melk 40% met zeezout.

De cacaobonen voor deze bijzondere reep worden met het Zeilschip de Tres Hombres op windkracht uit de Caraïben gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam. Met het eten van deze chocolade steun je de Tres Hombres en kies je voor duurzaam transport! De combinatie met op eikenhout gerookt zeezout maakt de smaaksensatie van deze reep compleet: zee, zout, hout en smaken van verre oorden.

Deze repen kosten € 4,50 per stuk.


Chocozeiltjes van de Chocolate Makers
Prijs: € 4,95

De Chocozeiltjes zijn dunne plakjes koffiechocolade bestrooid met krachtige cacaonibs. In de chocolade zijn echte, hand-geplukte Arabica koffiebonen uit Colombia vermalen. De donkere melkchocolade (52%) is gemaakt van Trinitario cacaobonen van de boerencoöperatie Conocado uit de Dominicaanse Republiek. De biologische koffie komt van CooAgroNevada, een vrouwen-koffie coöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta, Colombia en is op hoogte geteeld (1600 meter).

De cacaobonen en de koffiebonen voor deze ‘Chocozeiltjes’ worden met het zeilschip de Tres Hombres door weer en wind uit de Caraïben gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam. Met het eten van deze chocolade steun je de Tres Hombres en kies je voor duurzaam transport! Laat je meenemen door de wind en proef de kracht van èchte chocolade!


andries winkeltje

Handgemaakt speldje van het byANDRIES logo
Prijs: € 2,50

Deze speldjes zijn speciaal voor byANDRIES handgemaakt door Zuid-Afrikaanse vrouwen van het Zamukuzi Philisa Project. De opbrengst van de speldjes komt direct ten goede aan deze vrouwen.


Olifant ‘Netsuke’
Prijs: € 30,-

Het was de wens van Andries Botha, toen hij de totem (of ‘netsuke’) van de olifant maakte, dat we de olifant in ons hart sluiten en het letterlijk in onze hand houden als teken van ons partnerschap met de aarde.

Deze kleine talisman is een herinterpretatie van de Japanse Netsuke traditie, gevormd in de oud Afrikaanse traditie van het totemdier, dat deel uitmaakte van onze identiteit en vergeten voorouderlijk erfgoed.

Elk olifantje is uniek en ontworpen door Andries Botha. Het is gegoten in hars en een organisch vulmiddel en met de hand afgewerkt door jonge Zuid-Afrikaanse kunstenaars en ambachtslieden. Het maken van dit beeldje levert een bescheiden bijdrage aan het creëren van werkgelegenheid.

De opbrengst van het olifantje zal bijdragen aan een aantal sociale verrijkingsprogramma’s die worden uitgevoerd door Zingela Ulwazi. Het project is ontwikkeld door de Andries Botha Foundation.


Boek van Deon Meyer – De vrouw in de blauwe mantel
Prijs: € 2,50

Geschenkboek van de Spannende Boeken Weken 2017

Deon Meyer is de internationale bestsellerauteur van elf misdaadromans met Zuid-Afrika als decor. Zijn boeken hebben veel internationale prijzen ontvangen en zijn in 27 talen vertaald. In 2012 werd zijn thriller 13 uur door de Vrij Nederland Detective & Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar, wat Meyers grote doorbraak in Nederland en Vlaanderen betekende. In 2017 verschijnt zijn nieuwe thriller Koorts en is hij de auteur van het Geschenkboek van de Spannende Boeken Weken.

“Kaapstad, Zuid-Afrika.
Rechercheurs Bennie Griessel en Vaughn Cupido werken bij de afdeling Ernstige Delicten, ook wel ‘de Valken’ genoemd,van de politie van Kaapstad. Ze krijgen een zaak toebedeeld die niemand anders wil en die al 96 uur oud is. Antiek, voor een moordonderzoek. Iemand heeft het lichaam van een Amerikaanse vrouw bewerkt met bleekwater en daarna over een muur gedrapeerd, boven aan Sir Lowry’s Pass. De zaak van het Gebleekte Lijk biedt slechts twee minieme aanknopingspunten, maar Griessel en Cupido zijn niet anders gewend…”


Boek van Annette Nobuntu Mul – Opsoek naar Ubuntu (Zuid-Afrika onder mijn huid)
Prijs: € 20,-

Veel mensen in de westerse wereld verlangen naar nieuw spiritueel houvast. Onze materiële behoeftes worden prima vervuld, maar op het immateriële vlak zoeken we naar antwoorden op vragen als: Hoe gaan we met elkaar om? Wat verbindt ons? Hoe zorgen we voor de aarde? In dit boek gaat Annette Nobuntu Mul op zoek naar de betekenis van Ubuntu, het eeuwenoude filosofische concept uit Zuidelijk Afrika. Ubuntu werd wereldberoemd door verzoeners als Nelson Mandela en Desmond Tutu, die het gedachtegoed op indrukwekkende wijze in de praktijk brachten na het afschaffen van de Apartheid in Zuid-Afrika. Via persoonlijke ontmoetingen en ontroerende reportages neemt Nobuntu Mul de lezer aan de hand, in een ontdekkingstocht naar de essentie van Ubuntu. Ze spreekt de gevangenbewaarder van Mandela, de dochter van Tutu en de moordenaars van de studente Amy Biehl, die van verzoening hun levenswerk hebben gemaakt. Ze verbindt die inzichten met westerse alledaagsheden als arbeidsconflicten, familieruzies en echtscheidingen en ze laat op indringende wijze zien hoe waardevol altruïsme, compassie en respect kunnen zijn.

Annette Nobuntu Mul is oprichter van Ubuntu Society en voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland. Ze is coach, psychotherapeut, opleider en spreker. ‘Het boek is ontstaan uit de liefde voor een complex land met veel schoonheid en harde tegenstellingen. Een land dat zichzelf nog moet leren kennen en een van de sleutels daarvoor ligt in de Ubuntu gedachte. Een gedachte die de afgelopen twintig jaar flinke averij heeft opgelopen door de politieke realiteit. Maar ook een gedachte die zo sterk is dat ze elke realiteit zal overleven. En tenslotte… een gedachte die wereldwijd omarmd zou moeten worden om oorlog en conflict de wapens uit handen te slaan.’.

Website: http://www.ubuntusociety.nl


CD van Otto Dethmers – Honger naar meer
Prijs: € 10,-

Otto Dethmers is een echte alleskunner op de piano. Aan de basis ligt een klassieke piano-opleiding, hetgeen garant staat voor een vloeiende techniek en een mooie toon. Hij heeft zich muzikaal breed ontwikkeld en begeeft zich met gemak in de diverse muzikale stijlen. Tevens beschikt hij over een groot improvisatietalent, waardoor bekende muziek ineens een verrassend eigen gezicht krijgt en weer als nieuw klinkt.

Website: http://www.ottodethmers.nl


CD van Jeroen van Veen – EINAUDI: Waves, The Piano Collection [7 CD’s]
Prijs: € 25,-

Ludovico Einaudi heeft wereldwijd een legioen fans, waaronder Jeroen van Veen. Bij hem staat de pianomuziek centraal en Einaudi’s stijl spreekt hem aan. Het behoort tot het minimalisme, net als het werk van Glass en Nyman. Op deze uitgave is een selectie van Einaudi’s werk te horen. Gekozen is voor een bijzondere samenstelling: rustig, ontspannend en minimalistisch. De werken duren bijna allemaal 3 tot 7 minuten. Alle composities zijn min of meer gebaseerd op de muziek die Einaudi hoorde toen hij nog een kind was. Zijn moeder speelde veel preludes van Chopin. Door zijn moeder begon Einaudi te spelen op de piano en probeerde hij zijn eigen weg te vinden. Miljoenen hebben zijn muziek reeds ontdekt.


CD van Jeroen van Veen – RICHTER: Solo Piano Music
Prijs: € 10,-

Jeroen van Veen speelt Solo pianomuziek van Max Richter. Max Richter (geboren in 1966) is een van de meest invloedrijke componisten van zijn generatie. Richters wereld is een combinatie van formele klassieke training (hij studeerde af aan de Royal Academy of Music) en moderne technologie; geïnspireerd door zowel Bach, punkrock en elektronische muziek.


CD van Sandra & Jeroen van Veen – Canto Ostinato: Simeon ten Holt
Prijs: € 10,-

Sandra Mol (1968) en Jeroen van Veen (1969) leerden elkaar in 1987 aan de piano al improviserend kennen, toen zij beiden aan het conservatorium van Utrecht studeerden. De gedeelte passie voor de muziek en het musiceren bracht hen in vele concertzalen. Ze gaven concerten in Amerika, Canada, Rusland en vele andere landen. De cd met Canto Ostinato van Simeon ten Holt ontving zeer lovende recensies en werd door Ten Holt zelf tot de best opname van zijn werk bestempeld!


CD van Jeroen van Veen – Einaudi: Piano Music [2 CD’s]
Prijs: € 15,-

Toen Einaudi doorbrak op de klassieke muziek scene zo’n 20 jaar geleden, wisten critici aanvankelijk niet hoe te reageren. Wat te denken van een componist die aantoonbaar had gebroken met de grenzen van de traditionele klassieke muziek en met zijn eigen stijl miljoenen fans had aangetrokken? Hoe zou men zijn kalmerende, rustige, verbluffend mooie composities classificeren? Pianist en componist Jeroen van Veen is al lang een fan van Einaudi’s bedrieglijk eenvoudige stijl. Hij brengt ons op deze opname een persoonlijke selectie van de beste werken van de componist, en iedereen die niet bekend is met het repertoire van Einaudi zal door deze opname te beluisteren, begrijpen waarom hij enorme bekendheid heeft vergaard en hij wereldwijd zoveel aandacht geniet.

CD van Jeroen van Veen – Yiruma Piano Music (River Flows In You) [2 CD’s]
Prijs: € 15,-

Yiruma, geboren in Zuid-Korea in 1978, is een fenomeen. Hij werd opgeleid als klassiek pianist en componist in Londen. In het jaar 2000 bracht hij zijn eerste album uit van zijn eigen composities op DECCA, en deze release werd meteen een hit. Sindsdien maakte hij verschillende wereldwijde tournees als uitvoerder van zijn eigen werk, en groeide hij uit tot een cultfiguur voor een nieuwe generatie van miljoenen muziekliefhebbers. De composities van Yiruma zijn betoverend eenvoudig, direct herkenbaar en een genot om naar te luisteren. Verschillende van zijn werken zijn wereldberoemd geworden, zoals ‘River flows in you’,een stuk dat nu met grote regelmaat op bruiloften te horen is. Zijn werken zijn een natuurlijke en unieke brug tussen klassieke- en popmuziek. Pianist en componist Jeroen van Veen is een groot fan van de muziek van Yiruma, en laat op deze cd’s een selectie van zijn bekendste werken horen.

CD van Jeroen van Veen – Satie: Slow Music
Prijs: € 10,-

Erik Satie’s muziek blijft net zo excentriek als toen deze unieke muziek werd gecomponeerd in het begin van de 20e eeuw. Bizar, anti-romantisch en ironisch: het staat in schril contrast met de hoogdravende ontboezemingen van de componisten uit de periode van de late romantiek of de zeer gevoelige uitingen van de impressionisten uit die tijd. In zijn uitvoering van de pianomuziek van Satie strekt pianist Jeroen van Veen het concept van traagheid tot in het extreme, en daardoor creëert hij een hallucinerende werking, en derhalve wordt dit Minimal Music avant la lettre. Satie’s muziek is geliefd bij een groot publiek tot ver buiten de traditionele klassieke grenzen.


-->