Officiële opening van ANDRIES Eten & Drinken

Olifant Andries

Op zaterdag 10 juni vindt de officiële opening van ANDRIES eten & drinken plaats tussen 15.00 – 19:00 uur. Andries Botha, kunstenaar uit Zuid-Afrika en naamgever van het eethuis, zal om 16.00 uur zijn cadeau – een olifant gemaakt van gerecycled materiaal – op het terras van het eethuis, onthullen. ANDRIES is gelegen aan de Buiten Molenstraat 7 in Culemborg. Achter een haag van witte rozen in het hart van vestingstad Culemborg ligt Eethuis ANDRIES. Een plek die je omarmt en waar je gastvrij wordt ontvangen.

Mensen uit alle windstreken zijn hier welkom, jong en oud, om bij te kletsen of een krantje te lezen, te werken of feest te vieren. De kaart is simpel, zoals je thuis ook graag eet. Maar ANDRIES is meer dan een eethuis met een heerlijk terras op het zuiden. Met regelmaat worden concerten, films, debatten, poëzie en meer georganiseerd.

We noemen ons eethuis ook wel bymekaarkomplek, Zuid-Afrikaans voor ontmoetingsplaats. Het eethuis is een stichting en steunt een tweetal projecten van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Andries Botha vertelt eigenaar Bert van der Kamp, een opvang en taal- en cultuurproject voor weeskinderen in het township bij Hoedspruit. (www.zingelaulwazi.org.za); en het museum Amazwi Abesifazane – Voices of Women over de rol en positie van de vrouw in de Zuid-Afrikaanse samenleving (www.amazwi-voicesofwomen.com).

-->